top of page
  • akman59

GOOGLE Android Telefon Hızlandırma Programı Çıkardı!


Android telefonlarda şikayet edilen konuların başında zamanla yavaşlamaları gelmektedir. İnsanlar sırf “android zamanla yavaşlıyor” algısı yüzünde iPhone elektronik cihazlarına dönüş yapmaya başladı.

Peki android telefonlar neden yavaşlıyor? Android telefonların hızlandırılması için neler yapılabilir? Bu sorularınıza cevap olarak bu yazıda Google tarafından çıkarılan bir üründen bahsedeceğiz. Bildiğiniz üzere Android Google tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir. Bu sebeple bu tip cihazlarda uygulama seçerken başta Google LLC tarafından çıkarılan uygulamalara bakmak daha mantıklı olacaktır. Android telefon neden yavaşlar sorusunun cevabını kısaca biriken gereksiz şeyler yüzünden şeklinde cevap verilebilir. İnsanlar sürekli uygulama yüklemekte ve bir yandan da sürekli gereksiz uygulamaları kaldırmaktadır fakat bir uygulama silindiğinde tamamen kalkmaz, aksine arkasında dosya kalıntıları bırakır.


Bu dosya kalıntıları zamanla şişer ve telefon artık yavaşlamaya başlar. Bunun çözümü ise bu gibi gereksiz dosyaların temizlenmesini sağlayan bir program kullanmaktır. Bu görevi yapan ve telefonu temizleyip hızlandırdığını iddia eden birçok uygulama olsa da hiç şüphesiz bunların arasında en iyisi Google LLC tarafından ücretisz olarak sunulan GOOGLE FİLES uygulamasıdır. Not: Android Go işletim sistemine sahip telefonlarda bu uygulamanın FİLES GO şeklinde ayrı bir sürümü daha vardır ve daha kullanışlıdır. Bu uygulama esasında bir dosya uygulamasıdır. Telefonunuzda yer alan tüm resim, video, müzik, dosya vb. şeyleri kategoriler halinde rahatça görebilmenizi sağlamaktadır fakat ikinci bir özelliği ise temizleme sistemidir. Zaten uygulamanın altında bu sistemlerin aralarında geçiş yapabilmek için butonlar bulunmaktadır. Temizle butonuna tıklayarak telefonunuzu hızlandırmak için neleri silebileceğinize dair öneriler alabilirsiniz. Burası zamanla güncellenmekte ve size sürekli telefonunuzda şu gereksiz dosyaları kaldırın diye uyarılar göstermektedir. Ayriyeten bir resimden iki veya daha fazla varsa bunu tespit edip silmenizi tavsiye etmekte ve uzun süre kullanmadığınız programları kaç gündür hiç açmadığınızı haber verip silseniz iyi olur şeklinde bildirimler vermektedir.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page